Støt udsatte børn og unge med bøger


Jeg har tidligere nævnt organisationen Læs For Livet bla. her, som jeg er svært begejstret for. De hjælper udsatte børn og unge ved at tage ud på institutioner og undersøge, hvad de unge kunne tænke sig af læsestof. Herefter opbygges der små hyggelige og skræddersyede biblioteker, delvist gennem forskellige forlags bidrag, men særligt fra donerede bøger fra private. Ideen bag er, at bøger er med til at skabe social forandring, gode oplevelser og muligheder for et bedre liv. Den idé, kan jeg skrive under på og støtter op om.

Man kan normalt donerer sine bøger direkte til Læs for Livet på Østerbro eller på nogle af de biblioteker, som Læs for Livet samarbejder med. Fra i dag, til og med d. 26 april 2017, medvirker 105 boghandlere i indsamlingen af bøger til de her skræddersyede biblioteker. Det bliver altså ikke lettere at aflevere sine brugte bøger til et godt formål.

Det er en oplagt invitation til at kigge sine bøger igennem og se, om der ikke er en bog eller to, som der igen kan vækkes liv i. Her findes listen over boghandlere, hvor man kan komme forbi og donere sine bøger. Husk endelig, at når man har gjort sådan en god gerning, så skal man naturligvis også være god ved sig selv og overveje at købe en ny bog med hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.