Om

Velkommen til

Mit navn er Elena Leah. Jeg er 28 år og bor i Albertslund med min kæreste, som jeg har været sammen med gennem 10 år. I 2015 blev jeg uddannet psykolog med afhandlingen “Jeg føler den forstår mig! – Teoretisk og empirisk undersøgelse af skønlitteraturens terapeutiske potentiale”.

Siden jeg var barn har jeg været betaget af alle de verdener, fortællinger og karakterer, som gemmer sig i bøgerne. De står tålmodigt på hylderne og venter på, at nogen puster liv i dem… og ofte føles det som, at de hvisker efter mig. De hvisker, om de ikke nok må få lov til at fuldføre deres mission. Missionen om at blive søsat i flest muligt sind og berøre, inspirere og trøste. Om de ikke nok må tage mig i hånden og føre mig med ud på en vidunderlig rejse, som kun er muligt gennem mødet mellem bogens blæk og min fantasi.

Jeg har fløjet på et kosteskaft, fået loyale venner og besejret det onde med Harry Potter, jeg har dræbt og fundet kærlighed med Raskolnikov, og jeg har været helt rundt på gulvet med stemmer i hovedet og besøgt den lukkede, sammen med Eli. Rejser, jeg ikke kunne have været foruden. Rejser, som har været med til at skabe den person jeg er, og det syn på livet jeg har.

Litteraturhuset er mit forsøg på at få min kærlighed til skønlitteraturen ud i verden. Ønsket er at skabe et sted, hvor vi kan samles om litteraturen og også se den fra et psykologisk perspektiv. Det vil være i form af boganmeldelser, information om bogarrangementer, relevant forskning, boggadgets og hvad jeg ellers føler for. Litteraturhuset vil også være en platform for litterære terapisaloner, med fællesskab, refleksion og fordybelse i fokus.

Anmeldelser

Jeg er altid i gang med at læse en bog, som jeg efter endt læsning anmelder. Mine anmeldelser er ærlige og afhænger ikke af popularitet eller forfatterstatus. De bærer ikke præg af en bestemt struktur – i stedet bestræber jeg mig på at skrive hver anmeldelse, som det var min første. For jeg mener, at hver en bog må vurderes med friske øjne og ikke ud fra et forudbestemt skema. Jeg skriver om det, som jeg særligt falder over. Det kan være bogens udseende, skrivestilen, narrativet, dens aktualitet eller hvad den får mig til at føle. Nogen vil måske mene, at denne form for anmeldelse er subjektiv. Jeg vil mene, at ingen anmelder kan undgå at være subjektive.

Indledningsvis i hver anmeldelse, giver jeg bøgerne hjerter. Seks hjerter er det maksimale. Dette gør jeg for at give læseren en hurtig fornemmelse af min oplevelse med bogen. Jeg vil dog til enhver tid anbefale, at man læser anmeldelsen fuldt ud for at danne sig et mere nuanceret billede.

Jeg modtager gerne bøger til anmeldelse, med forudsætningen om at forlag/forfatter er indforstået med at min anmeldelse af bogen vil være 100% ærlig. Det er nu engang sådan jeg mener, at anmeldelser, og min person, har størst værdi.  Hvis andet ikke er aftalt før afsendelse af bogen, går jeg ud fra at jeg må beholde bogen. Kontakt mig på Elena@Litteraturhuset.dk for mere information.

God læselyst

Alle sidens billeder er blevet taget af undertegnede, udover hvis andet står skrevet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *