Nyt tiltag: #HarryPotterUpcycled


Mange bogelskere kender til at have ensomme bøger stående på reolen. De bøger, som står som enebøger, men som i virkeligheden er en del af en serie. Det kan være, at man for eksempel har en bog på fransk ud af en serie, mens den resterende del af serien man ejer, er på dansk. Eller man lånte 1’eren på biblioteket, afleverede den tilbage og så derefter 2’eren til en god pris. Dvs. pludselig mangler den sin makker, og står der som enebog. Det er altså de bøger, som under forskellige omstændigheder er blevet en ener, selvom de i virkeligheden er en del af en serie af bøger.

På min bogreol har jeg en engelsk udgave af Harry Potter and the Order of the Phoenix af J. K. Rowling. Jeg er stor fan og har læst alle 7 Harry Potter bøger et utal af gange. Men det er kun 5’eren, jeg har på engelsk. Jeg husker ikke, hvorfor eller hvorfra, men jeg har haft den i mange år nu. Den har fulgt mig gennem fire flytninger, to katteliv og en videregående uddannelse, fra da jeg overvejede hvorledes jeg skulle prioritere mine studievalg til jeg stod med det færdige uddannelsesbevis i hånden. Undervejs har jeg overvejet at sælge bogen, men er altid vendt tilbage til at tænke: ”Jeg kan da ikke sælge Harry Potter!”. For nogle år siden, overvejede jeg at tage den med til et byttemarked, men her blev jeg stoppet af tanken: ”Jeg kan da ikke bare bytte Harry Potter!”.

Efter alle disse år, har bogen nu fået sin dom. Jeg upcycler Harry Potter and the Order of the Phoenix! På den måde kan jeg beholde bogen, mens den bliver til den ener, den altid har været. Føniksen genopstår med fornyet lyrisk styrke. Fra ord er du kommet, til ord skal du blive. Helt konkredt medfører det, at jeg hver lørdag vil slå op på en tilfældig side i bogen og lave en spontan sammensætning af nye ord og betydninger. I vil kunne finde kreationerne under #HarryPotterUpcycled.

Hvad synes I om ideen? Er det total blasfemi?

Første udgave ser I her, fra side 155:

Husk desuden at deltage i Litteraturhusets konkurrence, vinderen bliver fundet nu på lørdag, d. 4 marts.

3 tanker om “Nyt tiltag: #HarryPotterUpcycled”

  1. Pingback: #HarryPotterUpcycled blomstrer

    1. 😀
      Synes selv det er spændende at se, hvad der kommer ud af det. Jeg har jo allerede haft konceptet kørende på min instagram de sidste 4 lørdage. Måske jeg også skulle poste det herinde på hjemmesiden, mmmh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.