Litterære terapisaloner

Er du også litteraturentusiast? Og synes du det kunne være spændende at blive en del af et fællesskab, hvor vi har bøger og vores livsnarrativer i fokus? Er du nysgerrig på dig selv, andre og samfundet, og kunne du tænke dig at blive klogere på alle tre dele?

Litterære terapisaloner er for dig som elsker bøger og ønsker at udvikle dig gennem et trygt og varmt litterært fællesskab. Over 8 gange samles vi 7 mennesker + 2 facilitatorer og drøfter en bestemt bog, som vi forinden har læst hver for sig. Vi snakker om dét der rør os, det vi kan relatere til og det som betyder noget, mens vi diskuterer, reflekterer og læser vigtige brudstykker op. Bøgerne bruger vi dermed som springbræt til diskussion, hvor vi bliver klogere på os selv, bogen og hinanden.

Det er deltagerne der former salonerne og udbyttet, hvorfor alle deltagere er engagerede, læser den udvalgte bog til hvert møde og er indstillet på at diskutere og give af sig selv. For at skabe mest muligt sammenhold og udviklingspotentiale, har grupperne en vis mængde homogenitet. Salonerne er guidet af en psykolog og en litterat, som sørger for rammerne, trygheden og inspiration. Læs mere om os her.

De litterære terapisaloner er for mennesker, som kan arbejde ansvarsfuldt med sig selv i en gruppe. Hvis dit egentlige behov er ren terapi, så opfordrer vi til at du opsøger det. Du er velkommen til at kontakte Elena@Litteraturhuset.dk hvis du er i tvivl, eller ønsker hjælp til at finde en psykolog til individuel terapi.


LITTERÆRE TERAPISALONER –  KVINDELIV 2.0


Fra d. 13. september kører vi en ny omgang litterære terapisaloner. Målgruppen er 9 kvinder og emnet er kvindeliv. Vi vil komme ind på emner som relationer, feminisme, at forstå sig selv, kvindefællesskab, ensomhed, kønsroller og meget mere. Vi kommer fx til at læse Vita Andersens klassiker Tryghedsnarkomaner, som afsæt for at forholde sig til kønsroller- og forventninger, magtforhold og seksualitet i relation til vores egne erfaringer og overvejelser. Bøgerne er udvalgt og udlånes til gruppens deltagere i hele perioden.

Vi inviterer dig, som er kvinde. Du har lyst til at engagere dig i den Litterære Terapisalon og være medskaber af et varmt og inspirerende kvindefællesskab. Vi vægter højt, at man så vidt muligt deltager hver gang og har en åben tilgang til både værkerne, hinanden og de følelser, historier og erfaringer, der åbnes op for undervejs. Vi sammensætter en blandet gruppe skønne kvinder, som er klar til at blive en del af hinandens liv.

Inkluderet i prisen er 8 omgange litterær terapisalon, inkl. introdag (introduktion, fælles rammesætning og rysten-sammen) og afslutning (opsummering, hygge, evaluering og afsked). Udlån af 7-8 spændende bøger undervejs. Tilstedeværelse og guidning af en psykolog og en litterat under alle 8 gange. Snacks, te og kaffe.

Prisen er 2400,- (2000,- for studerende samt ledige).

Datoerne er:

torsdag d. 13. september
søndag d. 23. september
fredag d. 5. oktober
tirsdag d. 16. oktober
torsdag d. 25. oktober
torsdag 8. november
søndag d. 18. november
fredag d. 23. november

Alle gangene varer 2,5t. fra kl. 18.00-20.30.

Adresse: Vi skal være i det dejligste lokale i Den Grønne Dal (Godthåbsvej 182). Det ligger et stenkast fra Frederiksberg og Grøndal St. og bus 2A liger lige ved siden af.

Tilmelding foregår ved at du skriver en kort besked om dig selv og hvorfor du ønsker at være med, til Kontakt@Litteraturhuset.dk. Herefter udvælger vi en god dynamisk gruppe, som hver overfører deltagergebyret til mobilepay (27346102) eller Danske Bank. Reg nr.: 4160. Konto nr.: 4160105984.

Alle der tilmelder sig, uanset om man er kommet med eller ej, vil modtage en kvittering over mail. 

Vi glæder os til at blive en del af et varmt og inspirerende kvindefællesskab. Ved spørgsmål skriv da til: Kontakt@Litteraturhuset.dk

 

Et stort tak til de fantastiske sponsorer som støtter med

bøger og andet til Litteraturhusets litterære terapisaloner “Kvindeliv”.

Modtag nyheder om de litterære terapisaloner

4 tanker om “Litterære terapisaloner”

  1. Hej Iben
   Ja, det bliver så spændende! 🙂
   Vi har endnu ikke fundet datoer, men regner med at få dem på plads på onsdag. Skriv dig endelig op til vores nyhedsbrev, hvis du ikke allerede har gjort det. Så får du besked om datoerne automatisk 🙂

   God weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.