Litterære terapisaloner

Er du også litteraturentusiast? Og synes du det kunne være spændende at blive en del af et fællesskab, hvor vi har bøger og vores egne livsnarrativer i fokus? Er du nysgerrig på dig selv, andre og samfundet, og kunne du tænke dig at blive klogere på alle tre dele?

Litterære terapisaloner er for dig som elsker bøger og ønsker at udvikle dig gennem et trygt og varmt litterært fællesskab. Èn gang om måneden samles vi 8 personer og drøfter en bestemt bog, som vi forinden har læst hver for sig. Vi snakker om dét der rør os, det vi kan relatere til og det som betyder noget, mens vi diskuterer, reflekterer og læser vigtige brudstykker op. Bøgerne bruger vi dermed som springbræt til diskussion, hvor vi bliver klogere på os selv, teksten og hinanden.

Det er deltagerne der former salonerne og udbyttet, hvorfor alle deltagere er engagerede, læser den udvalgte bog til hvert møde og er indstillet på at diskutere og give af sig selv. For at skabe mest muligt sammenhold og udviklingspotentiale, har grupperne en vis mængde homogenitet. Salonerne er guidet af en psykolog og en litterat, som sørger for rammerne, trygheden og inspiration. Læs mere om os her.

De litterære terapisaloner er for mennesker, som kan arbejde ansvarsfuldt med sig selv i en gruppe. Hvis dit egentlige behov er ren terapi, så opfordrer vi til at du opsøger det.


DEN LITTERÆRE TERAPISALON “KVINDELIV 1.0” FORÅR 2018 ER FYLDT OP
Skriv et par linjer om dig selv til Kontakt@Litteraturhuset.dk hvis du vil komme på venteliste til Kvindeliv 2.0. Marker mailen med “Litterære terapisalon – Venteliste”. Vi regner med at starte ny gruppe op efter sommerferien.

Den første litterære terapisalon har nu åbent for tilmelding. Målgruppen er 8 25-35 årige kvinder og emnet er kvindeliv. Vi vil komme ind på emner som relationer, feminisme, at forstå sig selv, kvindefællesskab, ensomhed, kønsroller og meget mere. Vi kommer fx til at læse Vita Andersens klassiker Tryghedsnarkomaner, som afsæt for at forholde sig til kønsroller- og forventninger, magtforhold og seksualitet i relation til vores egne erfaringer og overvejelser. Temaerne er fastlagt på forhånd, ligesom bøgerne er udvalgt og udlånes til gruppens deltagere i hele perioden.

Vi inviterer dig, som er kvinde i alderen 25-35 år. Du har lyst til at engagere dig i den Litterære Terapisalon og være medskaber af et varmt og inspirerende kvindefællesskab. Vi vægter højt, at man så vidt muligt deltager hver gang og har en åben tilgang til både værkerne, hinanden og de følelser, historier og erfaringer, der åbnes op for undervejs. Ellers håber vi bare på en blandet gruppe skønne kvinder, som er klar til at blive en del af hinandens liv.

Kvindeliv vil forløbe slut marts til omkring juni. Præcise datoer er på vej. Hver gang vil vare 2-3 timer og starter fra omkring 18.30. Adressen er Kapelvej på Nørrebro.

OBS: Datoerne er 6. april, 24. april, 9. maj, 25. maj, 12. juni, 26. juni og 6. juli.

Inkluderet i prisen er 7 omgange litterær terapisalon, inkl. introdag (introduktion, fælles rammesætning og rysten-sammen) og afslutning (opsummering, hygge, evaluering og afsked). Udlån af 6 spændende bøger. Tilstedeværelse og guidning af en psykolog og en litterat under alle 7 gange. Snacks, te og kaffe.

Prisen for deltagelse i hele forløbet er i alt: 995,- (intropris). Det er muligt at betale i 2 rater såfremt det ønskes.

Tilmelding foregår ved at skrive en kort besked om sig selv til Kontakt@Litteraturhuset.dk og overførelse af ovenstående beløb til mobilepay (27346102) eller Danske Bank. Reg nr.: 4160. Konto nr.: 4160105984. Tilmelding skal ske senest d. 12 marts og er bindende. Du vil modtage en kvittering over mail. 

Vi glæder os til at blive en del af et varmt og inspirerende kvindefællesskab. Ved spørgsmål skriv da til: Kontakt@Litteraturhuset.dk

 

Et stort tak til de fantastiske sponsorer som støtter med bøger og andet til den første omgang af litterære terapisaloner “Kvindeliv”.

 

Modtag nyheder om de litterære terapisaloner

5 tanker om “Litterære terapisaloner”

 1. Spændende initiativ og ikke mindst tiltag. Godt tænkt!

  Jeg må medgive min tilslutning til at det er ærgerligt at gruppen er aldersbestemt.

  Har selv nydt godt af venskaber med både ældre og yngre kvinder end mig selv.

  Alle og én lærer mig, eller minder mig om livsperspektiver som er mulige, eller som jeg har glemt. Nogle står i samme situation som jeg, andre er et helt andet sted. Det vigtigste er læringen, inspirationen og den anderledes perspektivering som bidrager til forståelse og inspiration.

  Er selv 40. år og vil følge med fra sidelinien mht. aldersindeling.

  Mvh.

  Nini

  1. Hej Iben
   Ja, det bliver så spændende! 🙂
   Vi har endnu ikke fundet datoer, men regner med at få dem på plads på onsdag. Skriv dig endelig op til vores nyhedsbrev, hvis du ikke allerede har gjort det. Så får du besked om datoerne automatisk 🙂

   God weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *