Litterære julegaveideer


Omend man kan gå helt Ebenezer Scrooge over julemusikken og de julepyntede butikker i november måned, så ser jeg nu alligevel frem til alt hvad julen indebærer. De mange sløve timer dedikeret til julen, maden, hyggen og sneen… sneen, som har et delt publikum på alle andre tidspunkter af året, men som altid er kærkomment af alle hen over julen. Et andet argument for dette juleindlæg, og nok det primære, er at nogle af de viste gaveideer kan tage tid før de kommer frem. Eller også er de ved at blive udsolgt.. Det er nu engang sjovest at give julegaver på det tidspunkt man har planlagt. Herunder har jeg samlet en række særlige gaver, som jeg tror mange bogelskere ville blive glade for.

500x0Find her

Som mange allerede har opdaget, har forlaget The Penguin English Library udgivet en række klassikere med de smukkeste omslag. De har allerede prydet vores boghandlere i et stykke tid. Udover at være fantastisk smukke og must-reads, så sælges de også billigt. En oplagt udgave at give i julegave ville være A Christmas Carol af Charles Dickens, men jeg kan kun anbefale at gå på opdagelse.

detkongeligeLæs mere om forestillingen her

En ting som er blevet populær at give i gave, er oplevelser. Med vores konstante stress, fokus på at være perfekte mennesker og derved manglende tid til vores relationer, er oplevelser blevet en måde at kompensere for nogle af de negative effekter hamsterhjulet resulterer i. Men i stedet for et gavekort til en vilkårlig café eller biografbilletter (som også kan sit!), så vil jeg gætte på, at mange bogelskere ville blive særligt begejstret for dette event. Det Kongelige Teater kører Alice I Eventyrland af Christopher Wheeldon, og det ser noget så magisk ud! Forestillingen varer 2 timer og 45 minutter inkl. pauser og koster fra 95-695,- afhængig af hvor majæstetiske pladser du vil have. Der hører en gratis introduktion til forestillingen, hvis man møder op 45 minutter før forestillingens start. Bemærk at der er rift om pladserne!

ffffFønikstårer & Time Turner

Som stor Harry Potter fan er det en selvfølge for mig at præsentere Harry Potter inspirerede gaveideer. Med Harry Potter & The Cursed Child’s udgivelse samt Fantastic Beast and Where to Find them i biograferne, blomstrer Harry Potter universet og flere af de danske boghandlere har særlige sektioner med Harry Potter bøger og gadgets. Hvis vi skal se udover disse ting, som enhver kan købe og dermed få, så synes jeg den kreative side Etsy.com er et oplagt sted at finde unikke og smukke Harry Potter gaver. Hvad siger du fx til en halskæde, bogmærke, nøglering eller øreringe med Fønikstårer? Fønikstårer er jo kendt for at være healende, så det kunne være en oplagt gaveidé til dem som bliver meget sygdomsramt i vintermånederne eller lider af en vinterdepression. Eller hvad med en time turner? Så kan man lige gå tilbage i tiden og holde jul af to omgange i år.

jul1Noget om Vitus her  & Mord i Virkeligheden her

Jeg kan snakke længe om, hvilke bøger jeg synes kunne være interessante at give som julegave. Måske du kan finde en oplagt bog, ved at læse mine boganmeldelser igennem? I dette indlæg vil jeg fremhæve bogen Noget om Vitus af Sigurd Hartkorn Plaetner. Den får én igennem hele følelsesregistret og er på samme tid livsbekræftende og træner empati-musklen. Læs evt. boganmeldelsen her. En anden bog jeg er stødt på, som jeg dog ikke selv har læst endnu, er Mord i Virkeligheden af Jørgen L. Thomsen & Jytte Banner, som er retsmedicinere. Bogen er udgivet af FADL’S Forlag, som lige nu promoverer bøgerne Verdenshistoriens Største Epidemier samt Berømte Dødsfald. De to bøger virker virkelig spændende og som oplagte gaveideer, men frem for at skrive om det samme som alle andre bogbloggere, så synes jeg Mord i Virkeligheden også virker lovende. I denne bog præsenteres vi for 24 retsmedicinske fortællinger, som tager udgangspunkt i virkelige drabssager. Nogen ville måske finde sådan en gave skræmmende og ubehagelig, men jeg synes personligt, at den lyder spændende og særlig.

mette-smykke-forudbestil

Halskæden kan kun findes her

Personligt kan jeg godt lide at give (og få) gaver, som udover at glæde modtageren, samtidig kan glæde andre. Denne halskæde hører perfekt ind under denne kategori. Udover at være en fin bog i 24kt. forgyldt messing og med en klar zirkon på forsiden, går overskuddet til Læs for Livet, som er en enestående og vigtig organisation stiftet af den søde Rachel Röst. Organisationen samler bøger ind og skaber biblioteker på institutioner, der arbejder med udsatte børn og unge.

Indeholder affiliatelinks

1 tanke om “Litterære julegaveideer”

  1. Pingback: Årets julegaver - Litteraturhuset

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.