Julegaveinspiration til børn

Der findes mange flotte, spændende og vigtige børnebøger derude (heldigvis). Det er noget man bliver særligt opmærksom på, når man arbejder med bøger og selv får barn. I den anledning har jeg håndplukket nogle af de bøger jeg særligt kan anbefale til de mindste. Jeg håber, at det kan bruges som julegaveinspiration.

Troldeliv af Peter Madsen & Sissel Bøe

Tak for bøgerne til forfatterne samt forlaget Alvilda. Læs mere om Troldeliv her.

Her ligger jeg mig fladt ned. Univers, illustrationer og historierne er simpelthen så fine. Jeg har i mange år haft en hemmelig drøm om at udgive en børnebog med eventyrlige illustrationer, og jeg må indrømme at Troldelivserien puster ild til denne drøm. Der findes 19 bøger i Troldeliv serien og der skulle være flere på vej.

Jeg kan anbefale Hvor er Kubbu? – Troldeliv for de mindste, som er en stor papbog med papfigurer, huller, hemmelige døre og en masse trolderi. Det er sengetid i Troldehøj, men familiens kælefrø, Kubbu, er forsvundet. Vi må hellere sammen finde Kubbu, før vi skal sove.

Den anden bog jeg kan anbefale er Troldeliv – Fem Fortællinger fra skoven. Bogen er et samlebind med stofryg og guldtryk, og emmer af kvalitet og hygge. Perfekt som julegave. Her får man flere historier fra Troldeliv, bl.a. Bedstevenner, Mit eller dit? samt Festen.

Skal jeg nogensinde overveje at blive adopteret, håber jeg at Mor Anæ og Far Wrisil står klar.

Her er vi af Oliver Jeffers

Tak for bogen til forlaget Carlsen

Det er ikke unormalt, at man som nybagt mor lige skal træne det der med at komme uden for hjemmets fire vægge med sit spædbarn. Om det er angsten for at baby er utrøstelig midt i bussen, at man skal amme offentligt eller noget helt tredje, så er første gang nervepirrende for de fleste. Èn af mine første længere ture med Eris, med offentlig transport og uden fars hjælp, var ind til Hovedbiblioteket, hvor jeg skulle mødes med en veninde. Min veninde har selv barn, er vild med Eris og er generelt rigtig sød, opmuntrende og støttende. Turen gik godt, og udover at jeg fik set Hovedbibliotekets fantastiske børneafdeling, som endda snart bliver endnu større, så læste Rikke, min veninde, en bog op for Eris. Bogen hedder Her er vi, og om det er hormonerne, lettelsen over at turen var så vellykket eller om bogen bare er genial, blev jeg meget rørt over den. Den siger velkommen til og fortæller om planeten Jorden. Om rummet, om havet, om landet, om dyrene, og menneskerne. Om hvor forskellige og mange vi er, og om, at vi samtidig minder om hinanden. Illustrationerne er så smukke og det fine ved bogen er, at man let selv kan justere hvor meget man går i dybden vidensmæssigt og dermed tilpasse bogen barnets alder. Jeg spår, at der er mange års glæde i denne bog.

Mumitrolden og den usynlige gæst af Cecilia Davidsson & Filippa Widlund (Efter en fortælling af Tove Jansson)

Tak til forlaget Carlsen for bogen.

De fleste kender til Mumitroldene i én eller anden grad. Det er findlandsvenske Tove Jansson, som står bag og eventyret startede for hele 75 år siden. Sidenhen er Jansson selv gået bort, mens mumierne lever videre.

Mumitrolden og den usynlige gæst handler om pigen Ninni, som er blevet så skræmt af en dame, at hun er blevet usynlig. En umiddelbart ganske simpel og sød fortælling, men bagom ser vi hvordan hver enkel af mumifamilien tackler én som er skræmt, og hvad der i sidste ende skal til for at man ikke er så skræmt længere. Resten må I læse i bogen, men jeg vil gerne afsløre, at jeg er forelsket i Mumimor.

Min meget store sansebog af Michelle Carlslund

Tak til forfatteren samt samt Room2Play for bogen.

Uanset hvor meget jeg glæder mig til at læse ovenstående bøger for Eris, og hvor meget jeg er fortaler for at man sagtens kan læse bøger til børn, som er over deres niveau, så er der også noget over at give en alderssvarende bog til et barn. Jeg fik anbefalet Min meget store sansebog af en veninde, som selv har små børn. Bogen er en stor føl-og-rør papbog til de mindste (6+ mdr.). Her kan man ae hestens bløde pels, lege med rævens buskede hale og spejle sig i solen. Man besøger dyr fra forskellige dele af verden, samtidig med at der er plads til både gylp, hyl og fedtede fingre.

I sidste indlæg skrev jeg lidt om, at jeg endelig var tilbage og at jeg ikke var alene. Det vil jeg også nå at følge op på. Som den opmærksomme læser har bemærket, samt dem der følger med på Instagram, er vi blevet én boganmelder rigere her på Litteraturhuset. Simone Karla Sandø anmeldte Morten Papes anmelderroste Planen sidste måned, og vil fremover berige os med flere boganmeldelser. Det er vi rigtig glade for. Velkommen til Simone! I kan læse hendes anmeldelse her.

I næste indlæg får I julegaveinspiration til voksne, skrevet af Fanny. Stay tuned og rigtig god 1. søndag i advent. De bedste hilsener, Elena

2 tanker om “Julegaveinspiration til børn”

  1. Pingback: Julegaveinspiration - Litteraturhuset

  2. Pingback: Velkommen til Mumitroldene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.