En rejsende bog

De fleste bogbloggere kender til konceptet. Og eftersom der nu er kommet en rejsende bog forbi mig, kan jeg passende fortælle om det her.

En rejsende bog er simpelthen en bog, som kommer ud på en rejse. Jeg ved ikke hvor det startede, men det går ud på, at en udvalgt bog bliver sendt afsted til en læser, som understreger, laver noter i bogen, måske en tegning eller to, og efter endt læsning sender den videre til en ny læser.  Udover at en god bog kommer ud til flere på den måde, taler det også ind i en form for fællesskab da det danner et samlingspunkt. Udover at man kommer i kontakt med andre, måske vedlægger en personlig hilsen og andet i forsendelsen, så er der alle de små noter i bogen. Jeg har generelt altid været nysgerrig, når andre skrev noter og understregning i bøger. Ved at gøre det, efterlader man nemlig et lille stykke af sig selv. I stedet for hærværk, ser jeg det som en gave.

Bogen som er kommet forbi mig er Colum McCann’s nye udgivelse Breve til en ung forfatter af forlaget People’sPress. Det er min søde bookbuddy, Louise fra thebookcollector.dk, som har sendt den til mig. Hun har beskrevet tankerne bag meget fint i indlægget her. Når bogen har været forbi en, er det oplagt at skrive en boganmeldelse af den. Det har jeg allerede gjort her, da jeg selv fik bogen tilsendt fra forlaget for noget tid siden. Det er heldigvis én af de bøger man sagtens kan læse flere gange, så det var bestemt et dejligt gensyn.

Vil du være den næste som får Breve til en ung forfatter i hænderne? Vil du passe på den, udfolde dig i dens univers, efterlade en kommentar her og der… og derefter lade den flyve videre til en ny læser? Så skriv en kommentar her eller på Instagram, så kontakter jeg en af jer (:

2 tanker om “En rejsende bog”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.