Deweys Readathon oktober 2017

Det er bare 4 timer siden, at Deweys Readathon 2017 sluttede. De fleste ved efterhånden godt, hvad arrangementet går ud på. For jer som ikke ved det – kort fortalt er det et marathon for læsere. Man læser i 24 timer, og ser hvor langt man kan komme. Jeg har skrevet mere om det her.

Flere har efterspurgt et indlæg om min oplevelse. Den får I her.

Jeg startede dagen ud med at have sovet omkring 11 timer. Og før alle voksne rejser sig i stolene og ryster på hovedet – nej, det er ikke normalt for os at sove 11 timer, og nej, det var ikke planlagt. Af en eller anden årsag endte min kæreste og jeg alligevel med at sove hele 11 timer, og overraskende nok var vi begge friske og veludhvilede. Det føltes som om, vi begge havde brug for det, og det var derfor en perfekt start på Readathon.

Op til startskuddet kunne jeg mærke adrenalinen pumpe løs, og jeg var mere end klar til at komme i gang. Dagen før havde jeg forberedt en masse lækkerier. Jeg havde bl.a. købt diverse ting til tapas, købt en spændende chai latte, bagt en græskartærte og aftalt med min kæreste, at vi ville bestille takeaway om aftenen.

Til sidste års Deweys Readathon havde jeg forberedt en bunke på 4 bøger af i alt 1199 sider. Jeg fik dog kun læst 442 sider, men deltog til gengæld også i en masse konkurrencer, skrev med søde læsere og var generelt bare aktiv på de sociale medier. Jeg var lidt overrasket over, at jeg fik læst så lidt, for jeg skulle læse relativt hurtigt.

I år valgte jeg en bunke på 3 bøger – 584 sider, velvidende om, at jeg ikke ville opgive at følge med i andres readathon, men stadig med håbet om at få læst mere end forrige år. Nu ved jeg godt, at jeg hverken læser graphic novels, YA eller børnebøger, som nogen gør, og som deraf kommer væsentligt hurtigere frem… meeeen, at jeg læste endnu færre sider end sidste år – 364 sider – skuffede mig lidt. Næste år må jeg kigge mig om efter en god graphic novel, eller arbejde med mine forventninger til læste sidetal.

Jeg fik færdiglæst Jytte Vikkelsøes Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte (2017) (Anmeldereksemplar fra Gyldendal), hvor der var historier om rigtige par i kriser og en masse viden om hjernens udvikling, hjernedele, selvværd og selvtillid etc. Jeg synes det var en rigtig god bog, og fik undervejs diskuteret dele af den med min kæreste. I kan se frem til en boganmeldelse af den i løbet af den kommende uge.

Næste bog jeg fik læst er klassikeren Astragal (1956/2016) af Albertine Sarrazin (Gave fra People’sPress), som var et godt supplement til ovenstående, når jeg ønskede en pause fra faglitteratur. Jeg blev egentligt mest fortryllet af forordet af Patti Smith, og fik herefter høje forventninger. Astragal var fin, men jeg endte også med at blive lidt træt af Albertine. Hendes evige skriverier om sin fod og en usund forelskelse, som lammede hende i at være aktør i eget liv, fandt jeg ikke særlig inspirerende. En skam med en ellers så spændende og intelligent person.

Dernæst kom jeg i gang med bogen Ikke voldelig kommunikation ‘Girafsprog’ (2003) af Marshall B. Rosenborg, som vidst også er en form for klassiker. Jeg læser bogen sammen med en klient, hvortil vi diskuterer til vores næste session. Eftersom jeg kun nåede at læse 27 sider af den, kan jeg dog ikke sige så meget endnu.

Ligesom jeg kan have det dagen efter juleaften, så er jeg lidt vemodig her efter det er slut. Jeg er stor fan af Deweys readathon og elsker at være en del af et større læsefællesskab. Det har været hyggeligt at skrive med folk undervejs, høre om hvilke bøger de var i gang med at læse, blive inspireret, sidde oppe til kl. 4 om natten og skabe nye bånd.

Og til dem som stemte undervejs: Pizza vandt over sushi, hvilket passede mig strålende. I gættede på, at jeg ville falde først i søvn, hvilket også skete (dammit!).

Hvad var din bedste oplevelse med Deweys Readathon okt. 2017?

 

2 tanker om “Deweys Readathon oktober 2017”

  1. Pingback: Tilbageblik på 2017 for Litteraturhuset

  2. Jeg har aldrig deltaget i det, men overvejer meget at gøre det til næste gang, som er i april(?)!
    Måske vi skal planlægge noget fælles noget? Finde en bog vi begge læser? 😉
    Mere om det, når vi nærmer os! Men lidt planlægning har aldrig skadet nogen haha 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.