Dewey’s 24 timers readathon veloverstået


Måske er det fordi oplevelsen endnu ikke har lagt sig… måske er det fordi jeg er i søvnunderskud… eller måske er det fordi, der på eventets side endnu ikke er blevet meldt klart ud, at nu har vi nået målstregen.

En rastløshed ulmer i min krop, mens jeg tavst går rundt og rydder op efter de sidste 24 timers udskejsler. Det kan godt ses, at der har været et forsøg på en intens allnigther. Tomme kopper med grumset bund og indtørret kant afslører nattens store og krydrede chai latte indtag. Bunker af farvesortede bøger i forskellige højder står omkring på gulvet. Bogreolen minder mest om, at ejeren skal til at flytte, eftersom konkurrencerne har efterladt huller og væltede bøger i den normalt nydelige og harmoniske bogopsætning.

detlitteraerechai

Det blev til “Noget om Vitus” af Sigurd Hartkorn Plaetner, samt halvdelen af “Det Litterære Apotek” af Nina George. Tilsammen 442 sider nåede jeg op på. Med min læsehastighed havde jeg forventet mindst 1000 sider, men eftersom jeg valgte at sove 6 timer ud af de 24, deltog i omtrent 9 konkurrencer og hyggede mig med at skrive med andre deltagere og heppe på dem, så bliver 24 timer hurtigt til ingenting. Ikke desto mindre er jeg helt høj over denne oplevelse og taknemmelig for at have været med. En readathon legitimerer, at du i timevis kan sidde og læse og være fuldkommen dedikeret til det litterære univers, hvilket for mit vedkommende blussede op i mine drømme om at blive forfatter en dag. Om det frie, det sanselige liv, som leves i nuet og som løber drilsk væk fra det trivielle og rutineprægede liv. Om at lave terapeutiske læsekredse og dele min passion og oplevelse med andre læsere, og samtidig gøre brug af min baggrund… Det har været helt fantastisk at deltage og jeg vil for enhver pris deltage igen næste gang – jeg glæder mig faktisk allerede.

Derudover er de læste bøger fantastiske og får naturligvis en anmeldelse hver i den kommende tid.

Tak til alle som jeg skrev sammen med undervejs – det var hyggeligt og værdifuldt at heppe på hinanden undervejs. Tak til de mange engagerede og søde Dewey’s Readathon mennesker, som gang på gang får det hele op at køre til glæde for læsere verden over. Tak til dem, som afholdte sjove og kreative konkurrencer undervejs. Og ikke mindst tak til min kæreste, for at køre ud efter pommes frites midt om natten, uden et eneste spørgsmål.

 

1 tanke om “Dewey’s 24 timers readathon veloverstået”

  1. Pingback: Litteraturhuset anbefaler 4 spændende arrangementer i efteråret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.