Louisiana Literature & DBBA

Der går ikke lang tid før vi træder ind i efteråret, og uanset om de varme briser fortsætter, kan vi med sikkerhed se frem til en række litterære begivenheder. For Litteraturhusets vedkommende vil vi skrue op for charmen og levere endnu mere litteraturkærlighed. Bl.a. fordi vi har fået endnu en boganmelder på holdet, sødeste Fanny (som I kan læse mere om her), og fordi jeg (Elena Leah) har sagt min faste stilling op, og springer ud i at være 100% selvstændig. Dels med min private praksis som psykolog, og dels med Litteraturhuset. Det bliver vildt, nervepirrende og helt fantastisk!

Louisiana Literature

Før vi rigtigt træder ind i efteråret, ser jeg frem til Louisiana Literature 2018. Det bliver afholdt i Louisianas naturskønne omgivelser i Humlebæk d. 23-26 august. Louisiana beskriver festivalen som: “… et væld af spændende, intense og bevægende møder med anmelderroste forfattere fra hele verden. Forfatterne optræder på scener rundt omkring på museet, både inde og ude, så deres ord og stemmer kan opleves mellem natur, arkitektur og billedkunst.”

Jeg synes i forvejen Louisiana er et dejligt sted, og har ofte besøgt det for dets kunstudstillinger og smukke omgivelser. Derfor kan jeg slet ikke få armene ned over, at jeg har fået presseadgang. Jeg tæller dage ned og er overbevist om, at det bliver helt fantastisk. I kan naturligvis forvente en reportage herfra og deling af eventet undervejs på instagram. Det bliver spændende at se, om reportagen bliver i tråd med indlægget om BogForum sidste år. Den kan i læse her. Jeg håber at Louisiana byder på kultur og luft, og mindre salg og kaos.

Programmet (som kan ses her) byder på dygtige forfattere og spændende snakke. Jeg har planlagt følgende program, og som de vakse vil opdage, er der overlap. Jeg har selvfølgelig bestilt Hermiones tidsvender i mellemtiden. Hvis den ikke når frem i tide, har jeg forenet mig med tanken om, at man sjældent kan forvente udelukkende det planlagte. Måske man ender med at stå bagerst til et arrangement, hvor man intet kan høre, man bliver hængende længere tid ved en scene, end man havde regnet med eller også så bliver man sulten. Hvis det skulle ske, og du har et stramt skema, bliver det et stort problem. Man må nemlig ikke medtage mad ved scenerne. Jeg kan kun anbefale at se det, som en mulighed for at høre nogen som du ikke havde regnet med. Tænk engang, hvis du mødte din yndlingsforfatter, som du endnu ikke kender.

Jeg er sikker på, at jeg, og du, får en god festival uanset. Arrangementerne markeret i fed er ekstra vigtige for mig, så dem regner jeg med at nå uanset. Til dem som ikke har læst mit forrige indlæg, kan jeg tilføje, at både Eika og Itō står nævnt. Læs det her, hvor du kan få inspiration til din næste bog.

FREDAG D. 24.08
Kl. 13.30: Leonora Christina Skov, Villascenen
Kl. 14.00: Sally Rooney, Koncertsalen
Kl. 15.00: Jonas Eika i samtale med Olga Ravn, Villascenen
Kl. 17.00: Yoko Tawada, Vestscenen
Kl. 18.00: Hiromi Itō Interview og oplæsning, Parkscenen
Kl. 18.00: Teater Orlando – Fra det ene køn til det andet, Villascenen
Kl. 20.00: Performance Et himmel-forefrag og en onkel i fald fra Anne Carson, Parkscenen

LØRDAG D. 25.08
Kl. 12.45: Niels Frederik Dahl, Koncertsalen
Kl. 13.00: Johannes Anyuru i samtale med Theis Ørntoft, Vestscenen
Kl. 14.00: Jan Kjærstad i samtale med Svend Åge Madsen, Parkscenen
Kl. 15.15: Oplæsning med Thomas Korsgaard, Villascenen
Kl. 16.15: Daniel Kehlmann i samtale med Christian Kracht, Koncertsalen
Kl. 16.30: Hiromi Itō i samtale med Yoko Tawada, Vestscenen

Hvis du slet ikke kan vente med at tage hul på festivalen, kan jeg anbefale dig at gå i Boghallen (København). Her har de samlet de deltagende forfatteres nyeste bøger. Det kan være en anden måde at finde ud af, hvem du gerne vil se.

Skal du mon på Louisiana Literature? Og er der noget særligt på programmet, som jeg i følge dig har misset?

 

DBBA

Online bogbutikken, Plusbog.dk, afholder Danish Book Blog Award 2018, hvor man nu kan nominere årets bogblogger. Udover æren, en DBBA-statuette og andre fantastiske goder, dyster man om 5000,- til at udvide bloggens forretningsmuligheder. Det er ingen hemmelighed, at de vil være meget kærkomne for os. I Litteraturhuset.dk har vi mange litteratur visioner. Vi har særligt fokus på, hvordan litteraturen kan samle og bruges terapeutisk, hvilket vi arbejder direkte med i form af vores litterære terapisaloner. Udover at anmelde spændende bøger og skrive om litterære arrangementer, som andre bogbloggere gør, så går vi skridtet videre ift. nogle af de potentialer der ligger i litteraturen. Det gør vi ved at mødes og se hinanden i øjnene, med litteraturen som samlingspunkt. Det kræver tid og arbejde, og for at vi kan fortsætte med det, og søsætte andre litterære ideer vi har i gryden, er finansiering nødvendig.

I kan læse meget mere om awarden her. Det vil naturligvis betyde alverden for os, hvis I, kære følgere, ville afgive en stemme til os. Det kan gøres ved, at skrive en mail til konkurrence@plusbog.dk, hvor man fortæller, at man ønsker at nominere Litteraturhuset.dk. Alle der sender en mail med forslaget deltager i konkurrencen om en valgfri bog hos plusbog.dk

Man kan også afgive en stemme ved at skrive et forslag på Facebook her.

Vi håber sådan at I vil stemme på os!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.