Byt en bog hos Arnold Busck


Byttereol

For nogen er dette ikke en nyhed – i kan bare springe indlægget over og overveje hvornår i skal ned i Arnold Busck næste gang. For jer, der ikke ved hvad jeg snakker om – jubii, nu skal i bare høre!

Arnold Busck har fundet på et fantastisk koncept; byttereol. Det går ud på, at du kan tage en gammel bog med hjemmefra, som du ikke længere vil læse, og bytte til en andens bog.

På byttereolen står de kasserede bøger, men det behøver ikke betyde, at bøgerne ikke har interesse for dig. Jo jo, der er en del Harry Potter, Da Vinci Mysteriet etc., som de fleste af os efterhånden har læst. Men jeg er også stødt på nyere populære udgivelser. Fx så jeg både Stoner af John Williams, én af George R.R. Martins bøger samt Analfabeten af Jonas Jonasson, samt nyere faglitteratur om at tabe sig og få børn til at falde i søvn lettest muligt. Man kan også være heldig at støde på den bog, som man netop selv skulle til at købe. Det oplevede jeg, da jeg gik ned til en Arnold Busck forleden, for at afprøve konceptet.

Jeg tog mine to fagbøger om aktiv dødshjælp og ungdomsliv, samt Kvindernes Decameron af Julia Voznesenskaja, og var spændt på hvad jeg kunne bytte dem til. Kvindernes Decameron er desuden fortællingen om 10 kvinder som ligger isoleret på en fødeklinik grundet en formodet epidemi. De begynder at underholde hinanden ved på skift at fortælle sjove, saftige, triste og vilde historier fra deres liv. Samlet skildrer fortællingerne kvindelivet i 80’erne i Sovjet, som ikke var så nemt igen. Den kan anbefales!

Dem jeg byttede

De tre bøger byttede jeg til Nordkraft af Jacob Ejersbo, Yahya Hassans digtsamling og Ind i Vildmarken af Jon Krakauer. Sidstnævnte havde jeg endda nogle dage forinden overvejet at købe selv – og så stod den lige der og ventede på mig. Tak til jer derude, som har passeret bøgerne videre. Dem glæder jeg mig til at læse.

Byttebøger

…. Godt for miljøet og  samvittigheden, samt genialt til let og gratis at blive inspireret til nyt – Arnold Busck, jeg er fan!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.