Bag Litteraturhuset.dk

Litteraturhuset - Elena Leah

I 2015 blev jeg uddannet psykolog med afhandlingen “Jeg føler den forstår mig! – Teoretisk og empirisk undersøgelse af skønlitteraturens terapeutiske potentiale.” 2016 blev Litteraturhuset.dk født, oven på mange drømme om at fusionere psykologi og litteratur.

Litteraturhuset.dk er mit ønske om at skabe et sted, hvor vi kan samles om litteraturen. Det er primært i form af boganbefalinger, information om bogarrangementer, forskning, boggadgets og hvad vi ellers føler for på det givne øjeblik. Litteraturhuset er et modellerbart og åbent rum med stor interesse for litteratur, psykologi, samfundet, bæredygtighed, fremtidsscenarier/dystopi og feminisme. Vi er altid åbne for ideer og samarbejde, og ønsker at bruge vores position til at booste andre, særligt via Instagram (@LitteraturhusetDk).

Litterære Terapisaloner
Cecilie Larsen

Litteraturhuset.dk står desuden bag Litterære terapisaloner, med fællesskab, refleksion og fordybelse i fokus. De første litterære terapisaloner har Kvindeliv som overtema. I fremtiden forventer vi at åbne op for andre temaer også. Litterære Terapisaloner er sponseret af samtlige danske forlag.

Litterære terapisaloner bliver faciliteret sammen med Cecilie Rahbæk Larsen, der blev en del af Litteraturhuset i efteråret 2017. Cecilie bor på Nørrebro sammen med sin mand og studerer Litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Mail: Cecilie@Litteraturhuset.dk

Udover Litteraturhuset, har jeg til daglig min psykologipraksis, hvor jeg tilbyder terapi. Her dykker jeg sammen med mine klienter ned i deres fortællinger, når livet gør ondt, og finder nye perspektiver og stier at betræde: www.ElenaLeah.dk

Jeg håber, at du vil finde meget inspiration på vores hjemmeside.

God læselyst

Elena Leah

Litteraturanmeldelser hos Litteraturhuset

Vi er altid i gang med at læse bøger og nogle af dem anmelder vi. Indledningsvis giver vi bøgerne hjerter. Seks hjerter er det maksimale. Det gør vi for at give læseren en hurtig fornemmelse af vores oplevelse med bogen. Vi vil dog til enhver tid anbefale, at man læser anmeldelserne til ende for at danne sig et nuanceret billede. Det vil fremgå af anmeldelserne, hvem af os der har anmeldt bøgerne, og vi vil hver især bekende os til den fremgangsmåde, vi finder mest naturlig.

Louise Amalie Juul
Louise Amalie - Litteraturhuset

Louise Amalie er nyeste skud på stammen siden 2020. Louise Amalie er forfatter og har læst litteraturfag på KUA.

“Tekster, bøger og ord har altid fyldt det meste af min verden, og jeg elsker at lade mig drage og forsvinde ind i fortællinger. Få ting er bedre end duften af ny bog, og er det mit eget eksemplar kan jeg godt finde på skamløst at sætte æselører ved vigtige passager og ting der skal huskes. Jeg går til anmeldelser med en blanding af faglighed og intuition.

Jeg er fokuseret på det aftryk, bogen sætter i mig, og de ting, den får mig til at tænke og føle. Bøger må gerne efterlade mig med en knude i maven, tomhed eller tårer i øjenkrogen. Jeg elsker leg med formater og brud på regler. Og så falder jeg for godt sprog og finurligheder, der er gjort ordentligt.

LouiseAmalie@Litteraturhuset.dk

Elena Leah

Stifter af Litteraturhuset.dk

“Jeg mener, at hver bog må vurderes med friske øjne og ikke ud fra et forudbestemt skema. I mine anmeldelser forsøger jeg at lade mig og min position skinne igennem, da jeg mener at denne ikke kan ses løsrevet fra en anmeldelse. Ligesom Fanny skriver jeg om dét, som jeg særligt falder over. Det kan være bogens visuelle udtryk, skrivestilen, narrativet, fortællingens socialpsykologiske kontekst, dens relevans og hvad den får mig til at føle. Nogen vil måske mene, at denne form for anmeldelse er subjektiv. Jeg vil mene, at ingen anmeldelser kan være 100% objektive.

Elena@Litteraturhuset.dk


Vi modtager bøger og andre litteraturrelaterede ting til anmeldelse, med forudsætningen om at forlag/forfatter er indforstået med, at vores anmeldelser er 100% ærlige. Hvis andet ikke er aftalt før afsendelse, går vi ud fra, at vi må beholde det vi har modtaget. Kontakt os på mail for mere information, eller hvis du ønsker at få din bog anmeldt.
OBS: Vi forsøger at vende tilbage til alle interesserede. Grundet stor interesse kan dette til tider være svært for os at nå. Men prøv alligevel – måske bliver det netop din bog, der fanger vores interesse.

God læselyst

Alle sidens billeder bliver taget af os, udover hvis andet står skrevet.

3 tanker om “Bag Litteraturhuset.dk”

  1. Kære Elena
    Jeg er vild med jeres kombination af litteratur og psykologi. Og dit speciale lyder virkelig spændende. Er det mon noget, man kan komme til at læse?
    Bedste hilsner fra Marlene..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.