Litteraturhuset anbefaler 4 spændende arrangementer i efteråret

Vores knogler er endnu ikke nået at blive varmet op fra sidste vinter, før der allerede står efterår i kalenderen. Selvom jeg også længes efter sol og lune hvidvins nætter, så har efteråret heldigvis også noget særligt over sig. Det er her vi begynder at hive uldsweatrene frem, tænde op i pejsen, sætter kakaoen over og kan hygge os inden for med en god bog og vamset plaid. Samtidig med alle disse hyggelige og uundgåelige glæder, så har efteråret også litterære arrangementer at byde på, hvoraf flere er begyndt at blive en tradition for mig.

 

Silent Reading Party – onsdag d. 11 oktober kl. 19-21

Politikens Boghal afholder endnu engang Silent Reading Party – det ultimative anti-sociale sociale arrangement. Konceptet er simpelt. Du medbringer en bog eller tager en Politikens Boghal har lagt frem. Undervejs serveres der alkohol. Og så finder du ellers bare et sted at sidde. I stolene, på trappen, på gulvet, op ad bogreolerne, på (?) reolerne, ude på toilettet.. Der er mange mennesker, og pladserne er få, men det gør det bare endnu mere hyggeligt. Vi sidder alle og læser. I stilhed. Halvt alkoholiserede. Og tager derefter hjem. I stilhed.

Jeg er ikke sikker på, at jeg ved hvad jeg skal mene om konceptet fra et fagligt synspunkt, men personligt synes jeg det holder. Det er skørt og anderledes – jeg er fan, og denne gang vil blive min tredje deltagelse.

Ses vi? Du kan læse mere om arrangementet her.

Kulturnatten – fredag d. 13 oktober. Hele dagen

Lad mig gøre det her rungende klart for dig – Jeg ELSKER kulturnatten. En hel dag dedikeret til kulturelle oplevelser og indtryk, hvor København er badet i lys, dufte, kreative sysler, foredrag, kunst og meget meget mere. Det er svært at opsummere, hvad Kulturnatten præcis har at byde på, for der er nærmest alt. Med mine snart 15 (!) års deltagelse, kan jeg fortælle at jeg eksempelvis: Har lavet pandekager i en spejderhytte. Set en kunstperformance i Nikolaj Kunsthal, hvor man kunne sætte brændende stearinlys på en nøgen kvinde. Fået spået min fremtid. Set fantastisk teater på Nørrebro. Været til kartoffelværksted i Valby. Prøvet fægtning og porcelænsmaling…. og meget mere.

Sidste år brugte jeg det meste af tiden på Den Sorte Diamant, som var fyldt med litterære events. I år har de igen en masse forskelligt at byde på. Mit bedste råd (muligvis af personlig erfaring) er dog, at man ikke forsøger at nå alt det man synes lyder spændende – for det kan man ikke.

Læs mere om dagen og find ud af, hvilke arrangementer du vil til her.

 

Dewey’s Readathon – lørdag d. 21 oktober (tidspunkt ikke fastlagt endnu)

Dette arrangement skrev jeg også om sidste år, hvor jeg deltog for første gang. I år glæder jeg mig endnu mere, for jeg ved hvor fantastisk det er, og fordi jeg rendte hvileløs rundt i Singapore Lufthavn da det blev afholdt i april. (Singapore er forresten IKKE verdens bedste lufthavn, som der står diverse steder på internettet – bliv ikke narret) …

Deweys Readathon går ud på, at man læser. 24 timer i træk. Startskuddet begynder på samme tid verden over, hvilket vil sige, at nogen begynder tidligt om morgenen, mens andre må op om natten. Man deltager naturligvis i det omfang man kan og finder sjovt, men at se netop hvor meget man kan nå at være med i de 24 timer er en del af glæden. Hver time er der konkurrencer man kan deltage i, og ellers kan man følge og heppe på hinanden via de sociale medier. Det er så hyggeligt og det er en genial måde at komme andre bognørder ved og finde nye bekendtskaber på – og nå ja, at få læst en masse.

I år er mit mål klart at få læst mere og så overvejer jeg at byde ind med en konkurrence.

Du kan læse mere om min Readathon oplevelse her og her, mens du kan tilmelde dig arrangementet her. Skal du være med i år?

 

BogForum – weekenden d. 10-12 november

Afsløret. Jeg har ikke været til BogForum før *Gemmer sit røde ansigt i sine hænder*. Jeg ved det – det er en skændsel. Men i år kommer jeg, og endda via gæstelisten (Tak!). Jeg ved, at de arbejder hårdt på programmet i øjeblikket, så det er stadig uvist præcis hvad der kommer til at ske. Jeg ved dog, at jeg skal forbi Arnold Busck’ stand og hilse på forfatterne Svend Brinkmann og Han Kang, og måske lige have en autograf.. og en selfie… og et kram.. og stjæle deres DNA.. Du ved – det sædvanlige.

Jeg har egentligt ikke nogle forventninger, for jeg ved jo ikke hvordan det er. Men jeg kan garantere et indlæg om min oplevelse efterfølgende. Har du været der og har du nogle tips til en debutant?

Du kan læse mere om arrangementet på deres hjemmeside, www.bogforum.dk, hvor programmet bliver lagt ud.

 

Nu er jeg naturligvis nysgerrig på at høre, om der er nogen af jer der skal deltage til nogle af ovenstående arrangementer, og om jeg mon har glemt nogle vigtige arrangementer i efteråret?

2 tanker om “Litteraturhuset anbefaler 4 spændende arrangementer i efteråret”

  1. Pingback: BOGANMELDELSE: Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte (2017) af Jytte Vikkelsøe - Litteraturhuset

  2. Pingback: Deweys Readathon oktober 2017 - Litteraturhuset

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.